Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 10. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató

nagyítás

emberi érintkezés, Az - Formák, zavarok, paradoxonok

Bolti ár: 2990 Ft

Internetes ár: 2691 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9789639751361

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2009

Kiadó: Animula Kiadó

Kategóriák: Pszichológia, pszichoterápia, Szociológia


Mennyiség (db):
 



Ismertető

A könyv az emberi érintkezés magatartásbeli hatásairól szól, különös tekintettel a viselkedés zavaraira. Mivel a nyelvi érintkezésnek még az egyszerűbb területei (mint a szintaktika és a szemantika) sincsenek kellően kidolgozva – és kétséges, lehetséges lesz-e valaha is mindezeket egységes fogalomrendszerben összegezni –, a pragmatikai rendszerezés minden kísérletének vagy a tudatlanság, vagy az elbizakodottság légkörét kell árasztania. Tudományunk jelen állása még a természetes beszéd megszerzésére sem kínál kielégítő magyarázatot – miféle kilátásaink lehetnek arra, hogy az emberi érintkezés és viselkedés közti formális viszonyokat elvont szinten tudjuk kezelni?
Másfelől a kommunikáció egészen nyilvánvalóan az emberi élet és a társadalmi rend nélkülözhetetlen feltétele. És éppolyan nyilvánvaló, hogy az ember életének első napjaitól fogva kezdi megtanulni az érintkezés szabályait, noha ezek a szabályok szinte sosem tudatosulnak benne.
Ez a könyv kísérlet arra, hogy tegyünk néhány lépést ezen az ismeretlen terepen. Gondolkodási modelleket fogalmazunk meg, és megpróbáljuk ezeket tényekkel alátámasztani. Az emberi érintkezés pragmatikája gyerekcipőben járó tudomány, még messze áll attól, hogy kifejlessze a saját használható nyelvezetét. Különösképpen a jövő feladata a beillesztése a többi tudományág tágabb kereteibe. Ám éppen ennek a jövendő beilleszkedésnek a reményében fordul a könyv mindazokhoz, akik a saját munka- és kutatási területükön a legtágabb értelemben vett rendszerek viselkedésének jelenségeivel foglalkoznak.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére