Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
-10%
3 490 Ft
3 141 Ft
Előrendelés(Bejelentkezés szükséges)
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!
Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, színésznő (1858)
,,Míg Olaszországban emigránskodtam, - ez épen tizenegy évig tartott, - abban a nagy szerencsében részesültem, hogy az öreg Dumas minden évben nálam töltött egypár hetet. (...) Ha nem dolgozott, akkor főzött, ez volt a szenvedélye. Legtöbbet adott a szakácskodásra. Egy nyársot talált fel, mely nem vízszintesen, hanem függélyesen forgott. Hidd el, - mondá sokszor, - e nyársra büszkébb vagyok, mint a Monte Christo regényemre. Nézzed, a tetejébe felhúzok egy kövér libát, a liba alá egy foglyot, a fogoly alá egy szalonkát, a szalonka alá egy fenyves rigót, - a liba zsírja öntözi a vadakat..."
Teleki Sándor, a vad gróf (1879)
,,Gasztronómiai katedrális."
Daniel Zimmermann, Dumas-biográfus (1993)
,,Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d`Artagnan nélkül!"
Harmath Csaba gasztronómus, a könyv szakmai lektora
,,A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője
Kiadó: Corvina Kiadó
Szerkesztő: Cserna-Szabó András
Fordító: Szederkényi Olga
Kategória: Gasztronómia, Irodalomtudomány / irodalomtörténet
Szerkesztő: Cserna-Szabó András
Fordító: Szederkényi Olga
Kategória: Gasztronómia, Irodalomtudomány / irodalomtörténet