Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Gundel Szakácskönyv

Gundel Szakácskönyv
Borító: Kötött
ISBN: 9789630976466
Nyelv: magyar
Méret: 23
Oldalszám: 192
Megjelenés éve: 2013
-10%
3 490 Ft
3 141 Ft
Kosárba
Raktáron

Gundel Szakácskönyv

Klasszikus receptek és az új korszak fogásai

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal, kortársai olyan, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier.

Gundel Károly első szakácskönyve 1937-ben - először csak német nyelven - látta meg a napvilágot Kis Magyar szakácskönyv címmel, elindítva egy új korszakot a magyar gasztronómiában. Ennek a műnek az átdolgozott verziója a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg, és 2,5 millió példányban szolgálta a magyar konyha főzni vágyó szerelmeseit.

A legutolsó Gundel szakácskönyv (Új Magyar Szakácskönyv) is már több mint 10 éve készült, így Merczi Gábor, a Gundel executive séfje csokorba rendezte a legikonikusabb, az étteremben ma is felszolgált fogások eredeti receptjeit és a napjainkat jellemző fogásokat. Az eddigi kiadványok is sok generációt szolgáltak, és a háziasszonyok megbecsült társai voltak a konyhában, az új szakácskönyvvel célunk, hogy hűen bemutassuk, hogyan őrizzük Gundel Károly örökségét születésének 130. évfordulóján, 2013-ban.


A Kossuth Kiadó gondozásában, a BBC GoodFood magazin szoros együttműködésével és ajánlásával készült új könyv 70 receptet tartalmaz, melyek törzsét az eredeti, 1937-es szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az előszót az étteremhez sok szálon kötődő Habsburg György írta, a könyv oldalain bemutatásra kerül a Gundel története, és elismerései, az étteremben megfordult híres vendégek sora, az executive chef és a vezető sommelier portréja.
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kategória: Gasztronómia




Kapcsolódó könyvek

Vega

10%7 110 Ft7 900 Ft

Előrendelés
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom