Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

követek titka, A - Holbein és a reneszánsz világa

követek titka, A - Holbein és a reneszánsz világa
Borító: Kötött
ISBN: 9789639548466
Nyelv: magyar
Oldalszám: 350
Megjelenés éve: 2005
-10%
3 600 Ft
3 240 Ft
Kosárba
Raktáron

követek titka, A - Holbein és a reneszánsz világa

John North remek monográfiája radikálisan átértelmezi a világ egyik leghíresebb festményét, A követeket. A képet, amelyen számos korabeli tudományos műszer és eszköz látható, rendhagyó módon nem csupán művészeti alkotásként vizsgálja, hanem a tudománytörténet számára informatív forrásként is, amely ily módon bővíti a reneszánsz világáról és benne a tudomány szerepéről alkotott ismereteinket. Miközben sorra tárgyalja a festmény egyes részleteinek értelmezéséhez szükséges tudománytörténeti összefüggéseket, az olvasó előtt fokozatosan kirajzolódik egy gazdag és izgalmas kor, melynek arculatát éppúgy formálták politikai, vallási, filozófiai és művészeti elképzelések, mint a tudományos nézetek és az ezekkel szoros összefüggésben álló technikai eszközök, berendezések, műszerek.

North könyve a művészettörténészek, kultúrtörténészek és általában a történelemtudomány művelőinek érdeklődésére éppúgy számot tarthat, mint a reneszánszt kedvelő széles nagyközönség kitüntető figyelmére.

John North a csillagászat történetének egyik legelismertebb élő szakértőjeként számos fontos tudománytörténeti mű szerzője.

Kiadó: Typotex
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom