Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Őrjítő mandragóra - Bevezetés a politikai pszichiátriába

Őrjítő mandragóra -  Bevezetés a politikai pszichiátriába
Borító: Fűzött
ISBN: 9789632365657
Nyelv: magyar
Méret: 22.4
Oldalszám: 198
Megjelenés éve: 2012
-10%
2 500 Ft
2 250 Ft
Elfogyott

Őrjítő mandragóra - Bevezetés a politikai pszichiátriába

Újra együtt a Gazsó–Zelei-szerzőpáros. A rendszerváltó években tényfeltáró műveikkel váltak országosan ismertté, 1986–90 között hat, nagy példányszámban elfogyott szociográfikus riportkötetben mutatták meg a Kádár-korszak felbomlását.

Huszonhárom évvel ezelőtt, 1989-ben született meg az Őrjítő mandragóra. Bevezetés a politikai pszichiátriába című könyvük első és második kiadása. A 2012-es könyvhétre megjelent harmadik kiadás Szeretettel Mikus Gyula című új fejezete fontos információkat közöl az 1940-es évek végétől az 1990-ig terjedő korszakról, a rendszerváltásról; érvényesen szól az átmeneti évek korszelleméről.

Már megjelent az Őrjítő mandragóra két kiadása és elfogyott 80 ezer példányban, amikor 1990 elején Mikus Gyula egy hosszú, hónapokon át készült levelet adott át régi ismerősének, a szerzőpáros egyik tagjának, Gazsó L. Ferencnek. Az önmarcangoló vallomás pontosan tükrözi a rendszerváltás „lelkületét”. Most, több mint két évtized elteltével, a könyv Szeretettel Mikus Gyula című fejezetében nemcsak e levél kerül először a nyilvánosság elé, hanem olvashatják a majd egy emberöltő távolából írt választ is, amely a politikai pszichiátria megrázó, máskor tragikomikus történeteit napjainkba vezeti át. Így annak is fontos e könyv, aki átélte azt a korszakot, és annak is, aki ma eszmélkedik.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom