Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Tájépítész történetek

Tájépítész történetek
Borító: Fűzött
ISBN: 9786150092300
Nyelv: magyar
Méret: 240*220
Tömeg: 1380 g
Oldalszám: 303
Megjelenés éve: 2021
-10%
6 480 Ft
5 832 Ft
Kosárba
Raktáron

Tájépítész történetek

A könnyed, olvasmányos, gazdagon illusztrált könyv az ország egyik vezető irodájának munkáin keresztül mutatja be a hazai tájépítészet legfrissebb trendjeit.

Az elmúlt 25 évben települések főterei újultak meg, modern irodaházak nőttek ki a semmiből, régi ipari negyedeket vettek használatba a városlakók, lecserélődtek az elavult játszóterek és pusztuló műemlékek születtek újjá. Ebből a forrongó átalakulásból a negyed évszázada alapított Garten Studio is alaposan kivette a részét, hiszen olyan fontos, országosan ismert projektek fűződnek a nevükhöz, mint a Kopaszi-gát, a Graphisoft Park, a Várkert Bazár vagy épp a sok vitát kiváltó Városliget tájépítészeti terve.

Ez a könyv azonban nem az iroda történetét mutatja be, és nem is a munkáikat veszi sorra. A kiadvány 25 téma alapján mutatja be a szakma titkait - elég szórakoztatóan és közérthetően ahhoz, hogy a környezetük iránt fogékony laikusok is élvezettel olvashassák, és elég tartalmasan ahhoz, hogy a szakmában dolgozók is haszonnal forgassák.

A kiadvány a stúdió három tulajdonos–vezetőtervezője, Steffler István, Szloszjár György és Vastagh Gabriella elbeszélése nyomán született, akik részletesen bemutatták az egyes munkákat. Hosszú beszélgetések, levelezések, helyszíni és telefonos egyeztetések alapján írtam meg végül a szöveget, melyben helyenként azért a saját véleményem, észrevételeim is megjelennek.

A kötetet – számtalan archív felvétel és tervdokumentáció mellett – Glázer Attila fotói illusztrálják, a kiadvány dizájnere Németh Marcell volt. Előszavát Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze írta, akinek neve garanciát jelent a könyv szakmai színvonalára.

 

 

 

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom