Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Animal Spirits

Animal Spirits
Borító: Fűzött
ISBN: 9789631359602
Nyelv: magyar
Méret: 19.5
Oldalszám: 268
Megjelenés éve: 2011
-10%
2 690 Ft
2 421 Ft
Előrendelés
(Bejelentkezés szükséges)
Vitára invitáló vagy inkább provokáló művet tart kezében az olvasó, az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó gazdasági tárgyú könyvét. A Google kereső csupán az „Animal Spirits, reviews” beírásra csaknem 500.000 találatot jelez. Ez igazából senkit nem érhet meglepetésként. Egyfelől a szerzők a kortárs közgazdaságtudomány legkiválóbb képviselői közé tartoznak. George A. Akerlof Nobel-díjas, szerzőtársát, Robert J. Shillert a világ száz legbefolyásosabb közgazdásza között tartják számon.
Néhány recenzióba belelapozva úgy tűnik, hogy a támogatók és ellenzők, a bírálatok és a dicséretek nagyjából egyenlő arányban oszlanak meg. Természetesen ezen sem lehet csodálkozni. A téma mindig is a legélesebb, legszenvedélyesebb vitákat váltja ki a közgazdaságtudományban és ezen belül különösen az angolszáz szakirodalomban. Friedman vagy Keynes? Neoklasszikus vagy neokeynesiánus? Vajon a válság, a munkanélküliség szükséges rossz, vagy megelőzhető az állam beavatkozásával, de legalábbis romboló hatásában tompítható?
A könyv a mostani válságra válaszul jelent meg 2009-ben, és a vita a könyv alapgondolata körül cseppet sem vesztett aktualitásából az azóta eltelt időben. Az elmúlt több mint fél évszázadban a fejlett világ legalábbis elszokott a válságoktól. Kisebb-nagyobb visszaesések természetesen voltak, de a világgazdaság gyorsan túllendült rajtuk, így ezek inkább megerősítették, mint kétségbe vonták a globális kapitalizmus működési módjának érvényességét. Ez a mostani válság azonban alapvető elveket és vitathatatlannak tekintett értékeket kérdőjelezett meg, és ma még nem világos, hogy a világ milyen irányban halad tovább.
Mi sem térhetünk ki ezek elől a kérdések elől, és a válaszoktól, amiket adunk, nem csupán a saját életünk, de gyermekeink jövője is függ.
Akerlof és Shiller lehetséges és sok szempontból meggyőző válaszokat ad e kérdésekre, amelyeket mindenképpen érdemes megismernünk és megfontolnunk. Könyvük mégsem úgynevezett "komoly könyv", stílusa könnyed, szórakoztató, a legjobb angolszász hagyományok jegyében didaktikus.
A fordító

George A. Akerlof a University of California, Berkeley, Daniel E. Koshland közgazdaságtudományi professzora. 2001-ben elnyerte a közgazdasági Nobel-díjat.
Robert J. Shiller a Yale egyetem Arthur M. Okun közgazdaságtudományi professzora, többek között a magyarul Tőzsdemámor címen megjelent nemzetközi bestseller szerzője.

"Akerlof és Shiller azt kutatják, hogy a lelki tényezők hogyan befolyásolják a makrogazdaság teljesítményét. A megvizsgált kérdések köre igen széles, köztük vannak az üzleti ciklusok, az infláció és a munkanélküliség, a pénzügyi és ingatlanpiacok ingadozásai, a szegénység fennmaradása, valamint a monetáris politika működési módja. A könyv provokál és kiválóan érvel.”
George L. Perry, Brookings Institution

"Régóta várt, izgalmas könyv. Az Animal Spirits fontos – talán meghatározó jelentőségű – hozzájárulás a makrogazdasági elmélethez egy nagyon nehéz útelágazásnál....”
Robert M. Solow, Nobel-díjas közgazdász

"Olyan ez a könyv, mint a dinamit. Erőteljes, szuggesztív és meggyőző felszólítás az alapvető közgazdasági elvek felülvizsgálatára...”
Dennis J. Snower, a Kiel Institute for the World Economy elnöke
"Az a kérdés, hogy mi legyen a szabadsággal. [A szerzők] az állam szerepét a szülő szerepéhez hasonlítják, akinek az a feladata, hogy boldog otthont teremtsen... Ez nem nagyon vonzó analógia. Inkább fellázadnék egy kormány ellen, amely gyereknek tekint, mintsem hogy szavazzak rá.”
Clive Crook, ft.com/crookblog
Kapcsolódó könyvek

Factfulness

10%2 835 Ft3 150 Ft

Kosárba
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom