Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!

Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!
Borító: Ragasztott
ISBN: 9789638964052
Nyelv: magyar
Méret: 15,9
Oldalszám: 144
Megjelenés éve: 2017
-10%
2 500 Ft
2 250 Ft
Kosárba
Raktáron

Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!

A Kisközösségi Program most megjelenő első, "Építőkockák egy új világhoz" című könyvében bemutatunk bő tucatnyi helyi ökologikus kezdeményezést: egy sor lelkesítő példát, amelyek bizonyítják, hogy Magyarországon is léteznek már egy zöldebb és igazságosabb társadalom csírái.

Miért írtuk?

A Kisközösségi Program munkatársaiként abban hiszünk, hogy csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra fölfedezzük a közösségeket! Olyan helyi kisközösségekre van szükségünk, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Tapasztalatból tudjuk, hogy a mainál környezetkímélőbb és a közösségekre jobban alapozó társadalom csírái, egy új világ lehetséges építőkockái már ma is léteznek.

Miről szól?

Az Építőkockák egy új világhoz című könyvünkben tucatnyi ilyen kezdeményezést mutatunk be rövid esettanulmányok formájában életünk, társadalmunk legkülönfélébb területeiről "- tudományos igénnyel, mégis közérthetően. Előremutató, lelkesítő, inspiráló hazai és néhány esetben külföldi jógyakorlatokat gyűjtöttünk egybe. Ismertebb és kevésbé ismert példák egyaránt szerepelnek a kötetben. Ugyanakkor azt reméljük, hogy még az ismertebbekről is képesek vagyunk mindenki számára újdonságokat mondani. A könyv ugyanis elsősorban saját terepkutatásainkon, a kezdeményezések vezetőivel és más résztvevőivel folytatott személyes mélyinterjúkon alapszik – emiatt első kézből szerezhettünk információkat az egyes jógyakorlatokról.

A kötet fő célja annak bemutatása, hogy a fogyasztói társadalmat meghaladva a mainál kevésbé környezetterhelő és egyúttal tartalmasabb életmódra nyílik lehetőségünk – ilyen társadalmak létrehozását pedig nem tekinthetjük többé ködös utópiaként, mivel az új életforma úttörő kezdeményezései már ma is sikeresen működnek.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki hisz abban, hogy az ökológiai válság megoldásában sokat segíthetnek az összefogásra építő, alulról jövő kezdeményezések. Mindenkinek, aki nem akar tétlenül ülni, hanem aktívan tenni szeretne a környezeti problémák enyhítéséért. De minden olyan embernek is, aki egyszerűen csak szeretné jobban megismerni az ilyen kezdeményezéseket.
Kiadó: Andron
Kategória: Ökológia
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom