Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Az erotika

Az erotika
Borító: Ragasztott
ISBN: 9789630994774
Nyelv: magyar
Méret: 130*195
Tömeg: 367 g
Oldalszám: 381
Megjelenés éve: 2019
-10%
3 600 Ft
3 240 Ft
Előrendelés
(Bejelentkezés szükséges)

Az erotika

Bataille a lehetőségek végső határáig, egyfajta vitális teljességre akart eljutni. Új műfajt teremtett, "a pőre vallomást filozófiai elmélkedéssel és misztikus búvárkodással" társította. Az őskor emberének barlangrajzait elemezve Bataille állítja, hogy az erotika és a szexualitás két különböző dolog.

A lascaux-i barlang falán a talányos rajz a dühöngő bölény lábánál fekvő, halott férfiról, akit rajzolója ágaskodó nemi szervvel ábrázolt, azt bizonyítja, hogy ezek az őskori emberek létük lényegét - az állattól magukat megkülönböztetve - összekötötték a vággyal. Az erotikával együtt jelenik meg a halállal való foglalkozás. Erotika, halál, szentség - Bataille gondolatmenetének ezek a kulcsszavai.

Bataille gondolatmenetében a költészet ugyanoda vezet, ahová az erotika különböző formái: az örökkévalósághoz s a halálhoz, a halál révén pedig a folytonossághoz. A lét folytonosságának keresését az ember a közvetlen világon kívül folytatja, s ez a vallással rokon; a vallási erotika, nyugati formájában, összemosódik Isten szeretetének áhításával, Keleten viszont - például a buddhizmus - mentes ettől az elképzeléstől.

Kiadó: Kossuth Kiadó
Fordító: Dusnoki Katalin
Kategória: Erotika, Filozófia
A szerző további könyvei Teljes lista

Kapcsolódó könyvek

Love Hotel

10%6 273 Ft6 970 Ft

Elfogyott
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom