Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és feltámadásról...

Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és feltámadásról...
Borító: Fűzött
ISBN: 9789638159250
Nyelv: magyar
Méret: 23.8
Oldalszám: 215
Megjelenés éve: 2011
-10%
2 500 Ft
2 250 Ft
Elfogyott

Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és feltámadásról...

Maimonidész leginkább irigyelt szellemi képessége éppen az volt, hogy fényt és rendszert tudott vinni minden tudományterületre, ahová csak belépett. S akinek az írásai éppenséggel átláthatóságukkal és tervszerű elrendezésükkel vívták ki minden kor csodálatát.
Kaufmann Dávid

Már ifjúságában korának egész világi tudományát elsajátítja a zsidóság vallásos tudományával együtt. És érett éveiben teremti azon irodalmi munkákat, melyekben a tartalom gazdagsága éppoly bámulatos, mint az előadás klasszikus nyugodtsága és módszeres világossága.
Bacher Vilmos

E rendkívüli egyéniségben nincs semmi diszharmónia, az ember és a zsidó, az orvos és a rabbi, a talmudista és a bölcsész egymással összeforrtak egységes, hatalmas, tündöklő személyiséggé.
Blau Lajos

Maimuni nagy örökségére Magyarországon egyként tart számot az ortodox és haladó zsidóság. Az előbbi Rambamnak, az utóbbi Maimonidésznek hódol. Valamikor ellentéteket is felfedeztek a kettő között, de ma már nem lehetséges ez, mert Maimuni harmonikusan tudta egyesíteni a modern világképet a hagyomány tanításaival.
Scheiber Sándor

Maimonidész (1138 Córdoba – 1204 Fosztat, Egyiptom) jó okkal tekinthető a zsidó-arab kultúra betetőzésének, aki korának tudományos eredményeire érzékenyen reflektált. Fosztatban az egyiptomi zsidóság megkérdőjelezhetetlen nagytekintélyű közösségi vezetőjévé vált. Jelentősége a mai zsidó szellemiségre leginkább a rabbinikus tudományok, valamint a filozófia terén mutatkozik meg.
Joshua Blau

Maimonidész írásai egy Rorschach-tesztre hasonlítanak: a mód, ahogyan valaki Maimonidész írásait értelmezi, sokat elárul magáról az értelmező személyről. Az áldott emlékű Rabbi Joszéf Kafih, a 20. század talán legnagyobb maimonidészi egyénisége, hasonlóan fogalmazott: „Maimonidész egy tükör – az emberek belenéznek, és magukat látják meg benne.”
Menachem Kellner

Útmutatás csak annak adható, aki a tévelygésből kivezető úton már önálló ösvényjáró és haladó…
Rimáj
Kiadó: Logos Kiadó
Szerkesztő: Babits Antal
Fordító: Dobos Károly Dániel
Kategória: Vallás, Vallás / judaisztika
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom