Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Az európai kovácsoltvas-művesség története

Az európai kovácsoltvas-művesség története
Borító: Kötött
ISBN: 9638708905
Nyelv: magyar
Méret: 23.5
Oldalszám: 228
Megjelenés éve: 2006
-40%
6 000 Ft
3 600 Ft
Elfogyott

Az európai kovácsoltvas-művesség története

Kötetünk szerzője, PEREHÁZY Károly 1954-től egészen haláláig építészettörténettel, 1979-től pedig ezen belül is főként a kovácsoltvas-művesség történetével foglalkozott. Több mint 250 írása jelent meg.

Enciklopédikus igénnyel megírt, összefoglaló munkája, Az európai kovácsoltvas-művesség története 1984-ben jelent meg először: több mint 30 éven át gyűjtötte és pontosította a művesség emlékeire vonatkozó adatokat, a számára hozzáférhető hazai és nemzetközi szakirodalmat egyaránt felhasználva. Alapvető műnek tekinthető munkája megkerülhetetlen, és még hosszú évtizedeken át forrásmunkája lesz a kutatóknak: azóta sem jelent meg ugyanis ehhez hasonlóan átfogó, rengeteg információt tartalmazó és a témához méltóan gazdag illusztrációs anyaggal kiegészült szakkönyv - sem magyar, sem pedig más nyelven.
A kovácsoltvas-munkák természetüknél fogva könnyen költöztethetők, és sajnos nem is halhatatlanok; restaurálásuk után nem feltétlenül kerülnek vissza eredeti helyükre, és természetesen a múzeumok állománya sem állandó. Éppen ezért örömmel fogadjuk az Olvasóknak a közölt adatokkal kapcsolatos esetleges észrevételeit, új értesüléseit, helyesbítéseit. A visszajelzés nagy segítséget nyújt a Kiadónak további munkájához. Reményeink szerint méltó emléket állítunk e letűnőben lévő művességnek és annak talán utolsó igazán avatott hazai szakértőjének, e kötet szerzőjének, aki saját bevallása szerint a kovácsoltvas-remekek szerelmese volt.
 

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom