Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Film posters. A magyar filmplakát aranykora - The Golden Age of Hungarian Filmposters 1912-1945

Film posters. A magyar filmplakát aranykora - The Golden Age of Hungarian Filmposters 1912-1945
Borító: Kötött
ISBN: 9632146972
Nyelv: angol, magyar
Méret: 31
Oldalszám: 196
Megjelenés éve: 2004
-10%
10 500 Ft
9 450 Ft
Elfogyott

Film posters. A magyar filmplakát aranykora - The Golden Age of Hungarian Filmposters 1912-1945

2004-ben a Tavaszi Fesztivál keretében "A magyar filmplakát aranykora" címen nyílt kiállítás, mely az Ernst Galéria addig a nyilvánosság számára hozzáférhetetlen filmplakát-gyűjteményét mutatta be. A kollekció számos értékes darabbal büszkélkedhet, többek között az 1912 és 1945 közötti időszakban alkotó magyar plakátművészek kiemelkedő kvalitású alkotásaival.

A kiállítás anyagából készült a reprezentatív, kétnyelvű kötet.
A gyűjtemény csaknem kétszáz klasszikus magyar film plakátját tartalmazza az 1912 és 1945 közötti időszakból, amely minden bizonnyal a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű magángyűjteménye.
A plakátgyűjtés világszerete egyre népszerűbb. Mivel a témával szakirodalom alig foglalkozik, jelen kezdeményezés valóban egyedülálló: a magyar művészet és társadalomtörténet egyik, a kutatók által kevéssé tárgyalt szeletének dokumentációját tűzi ki célul. A gyűjtemény sok értékes darabbal büszkélkedhet: a korai, klasszikus plakátok esztétikai színvonala egyedülálló, többek között az 1912 és 1920 közötti időszakban alkotó kiemelkedő magyar plakátművészek, Biró Mihály, Földes Imre, Sátori Lipót monumentális művei. A korai magyar plakát elképesztő grafikai ereje bizonyítja, hogy e méltatlanul elfelejtett műfajnak van helye a magyar művészettörténetben, bővebb kontextusban a XX. századi társadalom- történetben is.

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom