Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Hátám Szófértől Moses Mendelssohnig - A Zsidó Egyetem tanulmányútja

Hátám Szófértől Moses Mendelssohnig - A Zsidó Egyetem tanulmányútja
Borító: Fűzött
ISBN: 9789638159281
Nyelv: magyar
Méret: 24
Oldalszám: 304
Megjelenés éve: 2012
-10%
3 000 Ft
2 700 Ft
Előrendelés
(Bejelentkezés szükséges)

Hátám Szófértől Moses Mendelssohnig - A Zsidó Egyetem tanulmányútja

Háromdimenziós műfajú kötettel lepi meg most olvasóit Dr. Kiss Erika, hiszen a legújabb műve, melyet az érdeklődő a kezében tart egyszerre olvasókönyv és képeskönyv, historikus és szubjektív beszámoló, de ismeretterjesztő és tudományos szándékú megközelítések is váltják egymást fejezetről fejezetre. A tárgyszerű történeti leírásokat ügyesen kombinálja a szerző tudományos hivatkozásokkal, melyek a vérbeli kutató kritikai észrevételeivel gyakran párosulnak.
Más esetekben élvezetessé teszi a könyv olvasását a "helyszíni riportok" műfajára emlékeztető szubjektív élménybeszámolók beiktatása. Jól megválasztott egyéni szövegbetétjeivel a téma iránt érdeklődők szinte maguk is részeseivé válnak egy valós és szellemi kirándulásnak, amely nem csak kultúrtörténeti, hanem judaisztikai és létfilozófiai kérdéseket is boncolgat.
A kutatás kiindulópontja két jelentős zsidó Mester eltérő életpályája, akik ugyan más és más irányzatot képviselnek, jelesül az ortodox és a haladó szellemiséget, azonban mindkettőjüknek azonos a célkitűzése: a zsidóság vallási hagyományának megőrző/megújító szándékával kívánják a korabeli európai változások közepette megőrizni az ősi hitet. Mindezt egy idei berlini egyetemi tanulmányút kapcsán mutatja be a szerző, s így teremt aktuális szellemi hidat napjaink teendőire is rávilágítva. A fentieket Schőner Alfréd rektor úr ajánlása is megpecsételi.
Az író ezzel a sokszínű és széleskörű irodalmi műfajokat alkalmazó megoldásával, gyakorlatilag szinte minden olvasóját meg tudja szólítani. Helyenként még a főfoglalkozását és hívatását gyakorló orvos is megszólal az adott oldalakon, hogy ezáltal egyszerre adjon praktikus és szellemi gyógyírt a történelmi borzalmak ábrázolása közepette.
Akinek személyes ismeretség hiányában nincs pontos tudása a szerzőről, az nehezen tudná eldönteni a kötet olvastán, hogy identitását tekintve hívő zsidó vagy keresztény író művét olvassa!? Kiss Erika olyan keresztény alkotó, aki lelki - szellemi értelemben mindenképpen zsidó gondolkodónak (is) tekinthető, mivel egyetemes célkitűzései és szemlélete bármely örök emberi értéket képviselő számára példaértékű humanitással rendelkezik.
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom