Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Klasszikus tibeti nyelv. A klasszikus tibeti nyelv szerkezeti felépítése

Klasszikus tibeti nyelv. A klasszikus tibeti nyelv szerkezeti felépítése
Borító: Fűzött
ISBN: 9789638849717
Nyelv: magyar
Méret: 155*225
Tömeg: 379 g
Oldalszám: 247
Megjelenés éve: 2011
-10%
4 200 Ft
3 780 Ft
Elfogyott
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!

Klasszikus tibeti nyelv. A klasszikus tibeti nyelv szerkezeti felépítése

Terjék József művét az első kiadás óta eltelt két évtized alatt tibetiül tanuló diákok több nemzedéke használta sikerrel. Annak, hogy a könyv szemlélete és felépítése kiállta az idő próbáját a tanítás és tanulás folyamatában, az a titka, hogy Tanár úr a klasszikus tibeti nyelvet könnyen áttekinthető, logikus szerkezetben és a nyelv sajátos karakterét messzemenően figyelembe vevő, „belső” szemléletmóddal mutatja be, anélkül, hogy a hagyományos, az indoeurópai nyelvek leírására kialakított nyelvtanok kategóriáit erőltetné vagy szolgaian követné.

Az új kiadást éppen a könyv sikere tette szükségessé, s ez alkalommal csupán apróbb javításokra és néhány kiegészítésre volt szükség a könyv eredeti szövegében. Ami új, az a gyakorlati felhasználást támogatja: függelékként gyakorlófeladatokat illesztettünk a leíró nyelvtanhoz. Ezek segítségével könnyebb a könyvben foglaltakat megérteni és készségszinten alkalmazni. A tibeti szövegrészek latin betűs átírása maradt magyaros, de a gyakorlatok közt szerepel olyan is, amely a magyar és a nemzetközi (Wylie) átírás közti „átváltást” mutatja be.

Reményeink szerint Terjék József nyelvkönyve újabb nemzedékek számára lesz könnyen forgatható kulcs a klasszikus tibeti nyelvű szövegek kincsestárának megnyitásához.

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom