Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Koszorúér-betegség - Megválaszoljuk Kérdéseit

Koszorúér-betegség - Megválaszoljuk Kérdéseit
Borító: Fűzött
ISBN: 9638679883
Nyelv: magyar
Oldalszám: 230
Megjelenés éve: 2006
-10%
2 600 Ft
2 340 Ft
Előrendelés
(Bejelentkezés szükséges)

Koszorúér-betegség - Megválaszoljuk Kérdéseit

A koszorúér-betegség (coronary heart disease - CHD - ISZB) az egyik legjelentősebb kór- és halálok a nyugati világban. Az elmúlt évtizedekben ISZB okozta halálozás csökkent, amely nagyrészt az invazív technikák bevezetésének köszönhető (pl. coronaria bypass műtét, angioplastica, melyekkel ez a könyv is foglalkozik). Ezen túl a gyógyszeres kezelés is jelentős fejlődésen ment keresztül, a szintén tárgyalásra kerülő koleszterinszint-csökkentő szatinok, vagy a modern trombocita aggregáció gátló szerek alkalmazása is hozzájárult a halálozás csökkenéséhez. Eközben a kövérség és a fizikai inaktivitás rendkívüli méreteket öltött. Ha ezt és egyéb népegészségügyi problémákat nem kezdik el sürgősen orvosolni, megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy a halálozás csökken, a betegség előfordulása valójában nőni fog.

Bár az ISZB másodlagos megelőzésével a halálozást szignifikánsan lehetett csökkenteni, az elkövetkező évtizedben a primer prevencióra kell összpontosítani az erőket. Ahogy Erasmus, a filozófus mondta: "jobb megelőzni, mint gyógyítani". És olcsóbb is.

Ez a könyv egy olyan időszakban íródott, amikor a fejlett országokban az életkilátások jelentősen nőttek, ez újabb problémákat hoz felszínre az erek természetes öregedésével kapcsolatban. A nagy erek a korral elveszítik rugalmasságukat, ezzel fokozva a szisztolés hipertónia, az ISZB és a szívelégtelenség kockázatát.

Ezt a könyvet egyrészt vezérfonalnak szántuk azon klinikusok számára, akik a koszorúér-betegség kezelésének alapjai iránt érdeklődnek, másrészt úgy alakítottuk ki a könyvet, hogy a leggyakrabban felmerülő és fontos kérdésekre koncentráltunk, és ahol csak lehetett, igyekeztünk egyszerű, érthető, evidenciákon alapuló válaszokat adni rájuk.
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom