Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Ószövetség varázsa, Az

Ószövetség varázsa, Az
Borító: Fűzött
ISBN: 9799639494762
Nyelv: magyar
Méret: 20
Oldalszám: 276
Megjelenés éve: 2004
-10%
2 480 Ft
2 232 Ft
Elfogyott

Ószövetség varázsa, Az

Tényleg beszélt-e Bálám szamara? Vajon mivel bűvölte el Eszter a perzsa királyt? Fanatikus elvakultak, vagy kegyes mártírok voltak a hellénista kor zsidó hívői? – Ilyen és hasonló kérdések nyilván sok bibliaolvasó gondolatában megfogalmazódtak már. Itt az ideje, hogy ezeket a kérdéseket nyilvánosan is föltegye valaki, s tudományos igénnyel fogalmazza meg a válaszokat.
A bibliatudomány hosszú évszázadok óta foglalkozik a megszokott, olykor viszont meghökkentő kérdésekkel, s a módszerek egész sorát dolgozta ki ahhoz, hogy az adott válasz bizonyossága felől ne legyen kétsége az olvasónak. Tanulmánykötetünkben nyelvészet, történettudomány, régészet és segédtudományai jutnak szóhoz, melyek mindegyike gazdagítja a Bibliáról való ismereteinket.
A magyarországi közvélemény a Biblia kutatásának területén hosszú évtizedekig kényszerű elszigeteltségben volt a nemzetközi kutatástól, így a jelen kötet – akárcsak maga a Kréné könyvsorozat – hiányt pótol. Széles körű érdeklődésre tarthat számot – a szaktudós is, de minden bibliaolvasó, sőt a távolabbról érdeklődő is segítségként használhatja a tanulmányokat ahhoz, hogy saját gondolatait árnyaltabban fogalmazhassa meg számos bibliai kérdésben.

A jelen tanulmánykötet informálni akarja a magyar olvasót a tekintetben, hogy mely kérdések a leggyakrabban kutatottak a Héber Biblia kutatásában. Az egyes tanulmányok megpróbálják bevezetni az olvasót a tárgyalt téma szakirodalmába, s megpróbálnak olyan válaszokat adni, amelyek nemzetközi szinten is képviselhetők. Ugyanakkor azonban az egyes témák megválasztásának is információértéke van: a szerző által választott címek egyszersmind a mai biblia-tudomány által gyakorta vizsgált és vitatott kérdések, s a tanulmányok elolvasásával az olvasó úgy érezheti, hogy a kutatás fő vonulatába került.

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom