Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Papírhíd - Tanulmányok Scheiber Sándor születése századik évfordulójára

Papírhíd - Tanulmányok Scheiber Sándor születése századik évfordulójára
Borító: Fűzött
ISBN: 9789638159311
Nyelv: magyar
Méret: 23.4
Oldalszám: 466
Megjelenés éve: 2013
-10%
3 000 Ft
2 700 Ft
Elfogyott
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!

Papírhíd - Tanulmányok Scheiber Sándor születése századik évfordulójára

Kötetünk címe Scheiber Sándor professzor (1913−1985) példázatára utal, amely szerint a világ legerősebb hídja könyvekből, vagyis tudásból épül. Az idő őt igazolta: életműve a mai napig „papírhíd”-ként köti össze a magyar és a zsidó kultúrát, a hazai és az egyetemes tudományt.

Kiadványunkban huszonkét hazai és külföldi kollégája, tanítványa és követője ünnepli egy-egy tanulmánnyal a Mester születésének századik évfordulóját. Különleges érdekességként tesszük közzé Izraeli naplóját, amely most először lát napvilágot, egyedülálló képekkel és dokumentumokkal.
Korábbi méltatói többnyire megfogalmazták már tudományos értékelését, kiemelve, hogy maradandót alkotott, de az utókor számára is kijelölte a legfontosabb tennivalókat. Nekünk, akik még személyesen ismerhettük, különösen roppant feladatot jelent közkinccsé tenni eddig még kiadatlan írásait, s folytatni, kiegészíteni az általa megkezdett kutatásokat.
Az, hogy eltávozott közülünk, nap mint nap érezteti hatását, mert amit ő szinte egyszemélyes „tudományos intézményként” művelt, azt az utódok és tanítványok együttesen sem képesek maradéktalanul folytatni. Akik még személyesen kaphattunk tőle tudományos útbaigazítást, megerősíthetjük, most érezzük csak igazán, hogy még többet kellett volna kérdeznünk!
Scheiber Sándor rendkívül sokoldalú tevékenységét több mint 1700 tételt számláló életműve is illusztrálja. Írásaiban és hétköznapjaiban egyetemes emberszeretet, életbölcsesség, humor és derű jellemezte, ami a legnehezebb időszakokban sem hagyta cserben. Bár hazai elismerése sokáig váratott magára, némi vigaszt jelentett számára az a számos kitüntetés és díszdoktori oklevél, melyben a világ szinte minden fontosabb, judaisztikával foglalkozó intézménye részesítette. Nemzetközi elismertsége ma is töretlen.
Kötetünket Scheiber Sándor reményeinek szellemében adjuk közre: „Hisszük, hogy lesz e fejezeteknek folytatója…”
Babits Antal, sorozatszerkesztő
Kapcsolódó könyvek

The Talmud : A Selection

10%8 253 Ft9 170 Ft

Kosárba
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom