Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

A posztmodern, avagy a kései kapitalizmus kulturális logikája

A posztmodern, avagy a kései kapitalizmus kulturális logikája
Borító: Ragasztott
ISBN: 9789639996014
Nyelv: magyar
Méret: 152*234
Tömeg: 674 g
Oldalszám: 454
Megjelenés éve: 2010
-10%
4 990 Ft
4 491 Ft
Előrendelés
(Bejelentkezés szükséges)

A posztmodern, avagy a kései kapitalizmus kulturális logikája

A legbiztonságosabban úgy ragadhatjuk meg a posztmodern fogalmát, ha megkísérlünk történelmileg gondolni a jelenre egy olyan korban, amely már elfelejtette, hogyan is kellene történelmileg gondolkodni. A posztmodernizmus, a posztmodern tudat tehát talán nem is jelent sokkal többet annál, hogy saját lehetőségének feltételeiről gyárt elméleteket, amelyek elsősorban a változások és átalakulások puszta felsorolásából állnak. A modernizmus is megrögzötten foglalkozott az Újjal, és megpróbálta megfigyelni annak születését, a posztmodern azonban inkább váltásokat, eseményeket keres, nem új világokat; az árulkodó pillanatot, amely után már semmi sem a régi..."

"Fredric Jameson, nemzetközileg elismert irodalomteoretikus, az Egyesült Államok egyik legjelentősebb kortárs gondolkodója, a posztmodernizmus kutatásához hatalmas anyagot szolgáltat, mind műalkotásokat, mind elméleti vitaanyagot; összekapcsolja a kulturális változásokat a kultúra helyszíneinek változásaival az élet egész struktúráján belül, melyet a gazdaságtörténet új szakasza, a globalizmus termelt ki. Szigorú tudományossággal elemzi és értelmezi tanulmányának tárgyát. "-Jonathan Arac

Fredric Jameson a Duke Egyetem professzora, társszerkesztője Masao Miyoshival, " A globalizáció kultúrája" című könyvnek, mely szintén a Duke University Press gondozásában jelent meg.

A kötet 1990-ben elnyerte a Modern Language Association(www.mla.org) James Russell Lowell Díját. A szerző 2008-ban a Holberg Prize díjazottja.

A szerző további könyvei Teljes lista

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom