Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

sámán nyaklánca, A - Indián kultúrák

sámán nyaklánca, A - Indián kultúrák
Borító: Kötött
ISBN: 9789639725720
Nyelv: magyar
Méret: 21
Oldalszám: 192
Megjelenés éve: 2010
-10%
2 490 Ft
2 241 Ft
Elfogyott

sámán nyaklánca, A - Indián kultúrák

Boglár Lajos tanulmányai füzérré állnak össze a kötet lapjain, akár egy piaroa sámán énekei. Ahogyan minden transzállapot és varázslat az egység felé irányul, és csak a teljesség tükrében válhat beteljesüléssé, úgy ezek a tanulmányok is egymáshoz fűzve egészként rajzolják elénk a neves etnológus pályaívét. Boglár Lajos gyakran nevezte "mozaikmódszernek" kutatói tevékenységét. Miután megértett és elemzett egy kulturális-társadalmi jelenségkört, megvizsgálta annak más jelenségkörökhöz való viszonyát, s végül így ragadta meg és mutatta be az adott kultúra "globális sokrétűségét".
Ez a kötet is ennek megfelelően tárja fel Boglár Lajos kutatásainak elvi, elméleti és módszertani hátterét. Az esettanulmányok egymáshoz kapcsolódva állnak össze "mozaikká". Az írások egyaránt szólnak az indián időfelfogásról, szexualitásról és gyermeknevelésről, a sámánizmus kapcsolódásairól a pszichoterápiához, a kulturális adaptáció és a kultúra változásainak etikai és politológiai vetületeiről, a guarani, a wayana, a piaroa és a botokudo indiánok világáról.

A hazai néprajz és kulturális antropológia egyik legkiemelkedőbb alakja, az ELTE Kulturális Antropológia Tanszékének alapítója. Latin-amerikai kutatásai és az ezekből született könyvek, filmek, kiállítások világszerte ismertek.
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom