Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Shakespeare-kollégium - tanulmányok

Shakespeare-kollégium - tanulmányok
Borító: Fűzött
ISBN: 9789634461449
Nyelv: magyar
Oldalszám: 135
Megjelenés éve: 2000
-10%
950 Ft
855 Ft
Kosárba
Raktáron

Shakespeare-kollégium - tanulmányok

Ez a kötet egy évtized pedagógiai kísérletének eredményét teszi közszemlére: változatos példáiban bemutat egy közös gondolkodásmódot, stílust, munkamódszert - egy műhelyt.
Az Angol-Amerikai Műhely az Eötvös Collegium szellemének egyik éltető ereje, a hazai és nemzetközi tudományosság egyik vitális találkozó-központja. S ami a legfontosabb: leendő tanárokat, tudósokat, írásművészeket nevel.
A növendék és a nevelő - az egyetemista, a doktorandusz, a doktor - egymást ösztönző alkotó kollektívája hozta létre a kötetben közreadott írásokat. A teljesítményt őszinte szakmai elismeréssel nyugtázom.
És jóleső, családias örömmel, hiszen többnyire a Műhely oktatóit is kedves tanítványaim közé számíthatom. Remélem, hogy az olvasó, miután a könyvet - a Hamlet-től a Hamlet-ig, a közbefoglalt műfordításkritikai elemzésekkel együtt - érdeklődéssel véggiolvasta, osztozik velem az örömömben.
Hogy ma is lehet még irodalmi szövegről érdemlegesen gondolkodni és beszélni; s hogy az Eötvös Collegium műhely-szelleme ma is találkozási lehetőséget kínálhat az egyetemes és magyar irodalmiság kreatív erőinek."
(Géher István)

Kiadó: Argumentum
Szerkesztő: Géher István
Kategória: Irodalomtudomány
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom