Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Szemelvények az ókori kelet jogforrásaiból

Szemelvények az ókori kelet jogforrásaiból
Borító: Fűzött
ISBN: 9789639296763
Nyelv: magyar
Méret: 23
Oldalszám: 140
Megjelenés éve: 2003
-10%
1 590 Ft
1 431 Ft
Kosárba
Raktáron

Szemelvények az ókori kelet jogforrásaiból

Először olvashatók magyarul azok az ókori forrásszövegek, melyek e gyűjteményben kaptak helyet. Az ókori India, Irán (Perzsia) és Kína civilizációjának számos területe ismert már az érdeklődő magyar közönség előtt, de a jog, mely a mindennapok, a társadalmi konfliktusok és a vallási ideák világába nyújt betekintést, kivételt jelent ez alól. Ezért is hiánypótló e munka, mely eredeti források fordítása útján ismerteti meg az olvasóval e három kiemelkedő ókori kultúra szövevényes belső életét.
Mindhárom területnek külön fejezetet szentel a könyv. Az egyes fejezetek elején összefoglaló tanulmány segít eligazodni a szövegek keletkezésének történeti körülményeiben, külön kitérve a források tartalmának társadalmi, vallási és jogi hátterének magyarázatára. Az egyes szöveghelyekhez bőséges kommentár is tartozik, mert e magyarázatok nélkül az olvasottak nem lennének érthetőek.
E hasábokon a perzsa és az indiai családok belső élete, a rituális tisztázatlanság és a kereskedelem etikai problémái éppúgy megelevenednek az olvasó előtt, mint a kasztok közötti érintkezés vagy a szigoráról híres kínai büntetőjogi gondolkodás részletes szabályai. A fordítás az eredeti szanszkrit, perzsa és kínai nyelvű szövegek alapján készült
Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom