Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Most különösen kedvező árú könyvek

Check out our latest books

Nő és a politikum, A

Nő és a politikum, A
Cover: Kötött
ISBN: 9789639697164
Language: magyar
Page no.: 538
Publish year: 2007
-10%
3 400 Ft
3 060 Ft
Out of stock

Nő és a politikum, A

A 18. századi társadalmi felvilágosodás napjainkban reneszánszát éli: akkor a polgárok, ma a nők feszegetik a kerek világ abroncsait, helyet követelve maguknak a sorsukat irányító hatalomban. Kötetünk szerzői ezt a folyamatot próbálják ábrázolni. Céljuk, hogy történelmi háttérbe ágyazva felvázolják, miként ragadják magukhoz a nők a régi szerepet szimbolizáló fakanál rnellett előbb valamely gép vagy a traktor, majd egyre bátrabban a családi autó, végül az ország kormányát.

A szerzők között találunk történészeket, szociológusokat, közgazdászokat, filozófust, levéltárost, nyelvészt, műszaki menedzsert és statisztikust is, akiknek kutatásai nyomán kirajzolódik az olvasó előtt a világnak egy sajátos szelete, amelyet így talán sosem láttunk. Megtudhatjuk, rni volt a nők joga (és kötelessége) az évszázadok során és mi ma, felvillan nevezetes történelmi nagyasszonyok portréja, napjaink női képviselői vallanak munkájukról, vágyaikról és csalódásaikról.

Ajánljuk könyvünket a politizáló (nem csak értelmiségi!) nőknek és persze férfiaknak, mindazoknak, akik még ma is a fakanálszindróma hívei, valamint mindenkinek, aki e csoportosításból kimaradt: az álláspontjukat még ki nem alakító nőknek és férfiaknak.
Publisher: Napvilág Kiadó
Editor: Palasik Mária
Category: Szociológia, Politika
Related books

Hősöm

10%2 430 Ft2 699 Ft

Add to cart
This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept