Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

Deepfake: A valótlan valóság

Deepfake: A valótlan valóság
Cover: Kötött
ISBN: 9789635564606
Language: magyar
Size: 172*240
Weight: 611 g
Page no.: 284
Publish year: 2023
-10%
6 500 Ft
5 850 Ft
Out of stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

Deepfake: A valótlan valóság

Nézzük a videófilmet, ismerős a szereplő, akit látunk. Hallgatjuk, amit mond, és arra gondolunk, nem hittük volna, hogy egyszer ilyen dolgok hagyhatják el a száját. Meg sem fordul a fejünkben, hogy ő sem hitte volna. Egész pontosan az a politikus, művész, színész, médiaszereplő orvos vagy tanár sem, akinek éppen szimulált változatával találkoztunk. Feltehetően ő sem számolt azzal, hogy egyszer nyilvánosságba lépő szintetikus mására és mondandójára fog rácsodálkozni – rémülten vagy éppen elégedetten.

A deepfake korunk imposztora. Olyan tartalom, kép, üzenet, amely mögött a gyorsan tanuló mesterséges intelligencia dolgozik azért, hogy egy, a valóságra megtévesztésig hasonlító, valójában azonban nem létező médiaeseményt hozzon létre. Például az amerikai elnök egy soha el nem hangzott beszédét. Háborúban álló felek vezetőinek megadó vagy felbujtó üzeneteit. Egy régen elhunyt művészt, aki ma „személyesen” fogadja a saját kiállítására érkező vendégeket. Vagy a szintén régen halott színész 2023-as, új szerepjátékát.

A deepfake olyan médiatartalom, amellyel ma már bárhol találkozhatunk, anélkül megszokva jelenlétét, hogy többet és mélyebben gondolkodnánk róla. Tanulmánykötetünk az utóbbiban, a deepfake pontosabb megismerésében támogatja az Olvasót. Magyar nyelven és a régióban elsőként olyan írások összefoglaló könyve ez, amely a deepfake jelenség egészéről és részleteiről is naprakész képet ad. Az írásokat jegyző szerzők saját szakterületük avatott és ismert hazai kutatói, e kötetben pedig mindannyian a deepfake témájában mutatják be nézőpontjaikat, kutatási eredményeiket.

A tanulmánykötetben tizennégy szerző, sokféle tudományterület beszél tehát ugyanarról a jelenségről: a deepfake-ről, amelynek alkotói és befogadói, ragadozói és áldozatai, gazdagjai és szegényei egyaránt lehetünk. Abban bízunk, hogy a kötet elolvasása után kinek-kinek könnyebb lesz döntenie, melyik oldalt választja.

Related books

This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept